Att bygga hus är spännande

Att bygga hus är spännande

Hallå där bloggen! Att bygga nytt är alltid en spännande process, det börjar med bygglov och planritning för att sedan sluta med ett färdigt resultat. Förväntningarna är alltid högt ställda och man lyckan när man öppnar dörren till ett nybyggt hus är fantastisk. Häromdagen kom jag och tänka på när mitt hus i Kristianstad blev färdigställt. Först kontaktade jag en entreprenad som kunde vara ansvariga för hela arbetsgången, det var den absolut bästa lösningen för mig. Jag hade inte tid att sitta och kontakta allt från elektriker till rörmokare utöver att behöva kontakta byggarbetare, så det fick helt enkelt bli en entreprenad. Under processen så bodde jag i min gamla lägenhet i Kristianstad och även fast jag hade nära till tomten så var det ytterst sällan som jag var på plats och kollade in bygget. Jag hade ett jobb att sköta och på eftermiddagarna så var jag helt slut, så jag hade inte riktigt orken för att åka ut och inspektera. Givetvis var jag på plats några gånger för att se hur det låg till, men det var inte så att jag åkte ut varannan dag och vakade som en hök över byggarbetarna.

Jag kommer ihåg känslan när jag beslutade mig för detta, det var som att man startade ett helt nytt kapitel i livet. Det är något som jag antagligen inte kommer göra igen men som hade varit väldigt roligt, men jag trivs otroligt bra i mitt hus nu och nästan gång jag flyttar så är det nog till ett färdigbyggt projekt redan. Sen är det väldigt mycket man inte tänker på, att ansöka om bygglov var helt nytt för mig men där fick jag bra hjälp från byggföretaget så det var inga konstigheter. Men sen ska man välja golv, färger, garderober och planlösning så det blir mycket att tänka på. Det är däremot riktigt roligt.  


Kommentarer är stängda.